Tz grada Šibenika i Yum pastry shop kroz suradnju u okviru projekta Tourism4all danas su predstavili tri nove bezglutenske slastice.
Pomno osmišljene, predivnog okusa i izgleda, djelo su Antonie Drezga te osim što su bez glutena, potpuno prirodne i ručno rađene, odlikuju se kvalitetnim lokalnim sastojcima. Pored rogača, koromača, maslinovog ulja, kamilice, džema od smokve i naranče svaka pojedina slastica spoj je neodoljivih ukusa te oprovrgava tezu da su kolači bez glutena manje ukusni od ostalih.
Predstavljamo vam nove bezglutenske slastice Pastry shopa Yum
Šibenski botun l panna cotta od grčkog jogurta i maslinovog ulja l džem od suhe smokve i naranče l bezglutenski biskvit od koromača
Teglica – šibenska vrata i vratnice / mousse od tamne čokolade i kamilice / džem od suhe marelice l bezglutenski brownie s bademom i orahom
Rogač: l bezglutenski biskvit s lješnjakom l krema od rogača l homemade pasta od lješnjaka l homemade marmelada od naranče
Sam dizajn pomno je osmišljen a jedna od slastica slavi šibensku baštinu, treću po redu, nakon šibenske kape i katedrale, na red je došao bezglutenski šibenski botun.
Tz grada Šibenika je kroz potporu iz projekta Tourism4ll – Interreg Italija-Hrvatska omogućio Yum pastry shop-u dodatnu opremu i mogućnost da distribuira svoje bezglutenske slastice u još tri popularna objekta u gradu Šibeniku- restoranu Pjat, restoranu Bronzin i Heritage hotelu King Krešimir.
Poboljšanje ponude bezglutenskih proizvoda za lokalno stanovništvo i goste grada dio je šire priče o mapiranju gastronomske ponude za osobe s prehrambenim intolerancijama koja će rezultirati kartom svih objekata koji nude alternativne gastronomske opcije. Šibenik kao turistička destinacija treba imati raznoliku i kreativnu gastronomsku ponudu te se kroz ovu suradnju dodatno radi na tome.