|     |    

Neka i vaš ugostiteljski objekt bude uvršten na mapu pristupačnih turističkih kapaciteta Šibenika!

  Objavljeno: 17.06.2020
Neka i vaš ugostiteljski objekt bude uvršten na mapu pristupačnih turističkih kapaciteta Šibenika!

 

Osim pristupačnosti osobama s invaliditetom, ugostiteljski objekti bi trebali voditi računa i o prilagodbi jelovnika i uključivanju specijalizirane ponude jela kako bi zadovoljili različite potrebe gostiju i lokalnog stanovništva koji nerijetko imaju drugačije prehrambene navike ili različite zdravstvene razloge zbog kojih teže uspijevaju pronaći sebi adekvatnu ponudu. Kako bi im olakšali i učinili jednostavnijim pronalaženje gastronomske ponude upravo po njihovoj mjeri, Turistička zajednica Grada Šibenika kroz projekt Tourism4all poziva sve ugostiteljske objekte, bistroe, slastičarnice i slične objekte spore i brze prehrane da se prijave i budu uvršteni na posebnu mapu pristupačnosti koja će biti dostupna na mrežnoj stranici TZ grada Šibenika.

Turistička zajednica grada Šibenika jedan je od 14 partnera na projektu Tourism4all – Razvoj prekogranične mreže pristupačnih turističkih destinacija iz programa Interreg V-A Italy-Croatia CBC 2014.-2020., a projektom upravlja vodeći partner - Regija Molise iz Italije.

- Cilj projekta je razvoj i promidžba prekogranične mreže turističkih destinacija pristupačnog turizma. Unaprjeđivanjem pristupačnosti prirodnih i kulturnih znamenitosti odabranih destinacija te kreiranjem i promidžbom novih turističkih usluga, poticat će se veća uključenost osoba s invaliditetom, starijih osoba, osoba s prehrambenim intolerancijama i sl., kao i utjecati na produženje sezone. Aktivnosti će obuhvatiti razvoj zajedničke metodologije, rast kompetencija u sektoru pristupačnog turizma; umrežavanje, prijenos znanja, razvoj novih usluga te pripremu kataloga zajedničke turističke ponude uključenih destinacija na ciljanim turističkim tržištima – poručuje Bojana Bego, koordinatorica projekta.

Turistička zajednica Grada Šibenika izradila je poseban Internet obrazac putem kojeg se zainteresirani ugostiteljski objekti i hotelski restorani mogu prijaviti za uvrštavanje na mapu pristupačnih turističkih kapaciteta grada Šibenika i okolice.

- Obrazac, osim osnovnih podataka o lokaciji i kontaktu pojedinog ugostiteljskog objekta, sadrži i informacije koje će budućim gostima dodatno olakšati izbor prilikom odabira određenog kafića, restorana, slastičarnice i sl., a to su, primjerice, informacije o vegetarijanskim i veganskim jelima, jelima bez dodatnog šećera, namirnicama bez glutena, jelima bez laktoze, dječjim menijima i sl. – dodaje Dino Karađole, direktor TZ Šibenik.

S obzirom na cijelu novonastalu situaciju izazvanu koronavirusom te vrlo neizvjesnu i nepredvidivu ljetnu sezonu, idealno je vrijeme da ugostitelji razmisle o svojoj ponudi, posvete vrijeme istraživanju tržišta te za iduću sezonu osmisle posebne jelovnike ili dijelove ponude prilagođene osobama s određenim zdravstvenim problemima i posebnim prehrambenim režimima; poput intolerancije na određene namirnice, medicinske dijagnoze (dijabetes, celijakija, visok krvni tlak i sl.), ali i drugačijim vjerskim i kulturnim svjetonazorima.

Ukoliko želite da se i vaš ugostiteljski objekt uvrsti na mapu pristupačnih turističkih kapaciteta Šibenika, ispunite online formular u nastavku, a sve svoje dodatne savjete ili prijedloge pošaljite na e-mail adresu: tourism4all@visitsibenik.hr.Predviđeno trajanje projekta je od 1. studenog 2018. do 15. travnja 2021. godine.

Više o programu Interreg Italija-Hrvatska CBC možete pročitajte na linku.

 

 


Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost TZ grada Šibenika
i upravljačko tijelo Interreg programa Italija-Hrvatska nije odgovorno za njen sadržaj.

©2024   •   tourism4all.visitsibenik.hr